Potilaskohtaiset abutmentit - enemmän kuin CAD/CAM

Yksilöllisesti suunnitellut ATLANTIS-abutmentit soveltuvat käytettäväksi kaikkien keskeisten implanttijärjestelmien sementti-, ruuvi- ja erikoiskiinnikekiinnitteisissä ratkaisuissa. ATLANTIS-abutmentti tarjoaa erinomaisen perustan parhaalle mahdolliselle toiminnallisuudelle ja esteettisyydelle.

ATLANTIS abutments core image_01

Patentoidun ATLANTIS VAD (Virtual Abutment Design, virtuaalinen abutmentin suunnittelu) -ohjelmiston avulla jokainen abutmentti voidaan suunnitella yksilöllisesti. ATLANTIS VAD = tietokoneohjelmisto suunnittelee, ihminen avustaa. CAD = ihminen suunnittelee, tietokone avustaa.

ATLANTIS-abutmenttien käyttö vastaanotolla ja hammaslaboratoriossa antaa mielenrauhaa ja lisää samalla tehokkuutta ja kannattavuutta.

Yksilöllisesti suunnitellut abutmentit sementoitaviin proteettisiin ratkaisuihin


Yksilöllisesti suunnitellut abutmentit sementoitaviin proteettisiin ratkaisuihin

ATLANTIS-abutmentit ovat yksilöllisesti suunniteltuja abutmentteja implanttipohjaisiin sementoitaviin implanttirakenteisiin. Patentoidun ATLANTIS VAD -ohjelmiston ansiosta jokainen ATLANTIS-abutmentti on suunniteltu yksilöllisesti valmiin hampaan muotojen mukaisesti, mikä takaa erinomaisen toimivuuden ja estetiikan.

Indikaatiot: ATLANTIS-abutmentit (sementoitavat rakenteet) on tarkoitettu kaikkialle suussa ja ne sopivat yksittäisiin kruunuihin sekä lyhyille ja koko leuan silloille.

Materiaalit: ATLANTIS-abutmenttien ansiosta voit valita bioyhteensopivan materiaalin jokaiseen tapaukseen. Sementoitavien rakenteiden ATLANTIS-abutmentit valmistetaan titaanista, kullansävyisestä titaanista ja neljästä erisävyisestä zirkoniumista.

Katso ATLANTIS-abutmenttien materiaaliopas (pdf).

Kopioabutmentti: Alkuperäisen abutmentin kanssa identtinen kopio voidaan tilata ja toimittaa alkuperäisen abutmentin kanssa. Kopioabutmenttia voidaan käyttää mallina laboratoriotarkkuuden parantamiseksi ja kruunun optimoitua istuvuutta varten. ATLANTIS-kopioabutmentti on erittäin hyödyllinen silloin, kun lääkäri haluaa asentaa lopullisen abutmentin paranemisaikana, ja se antaa laboratorioteknikolle tarvittavan ajan lopullisen rakenteen valmistamiseen.

Myöhempi tilaus: Alkuperäisiä ATLANTIS-abutmentteja voidaan tilata myös jälkikäteen samanlaisena tai alkuperäiseen malliin tehdyillä muutoksilla. ATLANTIS-ratkaisun digitaalitekniikka säästää lisäjäljennösten ja -rekisteröintien tekemiseen tai abutmentin käsin työstöön kuluvan ajan. ATLANTIS-abutmentin voi tilata myös myöhemmin samanlaisena tai alkuperäiseen malliin tehdyillä muutoksilla.

Abutmenttiruuvi: Jokaisen ATLANTIS-kruunuabutmentin mukana toimitetaan sopiva abutmenttiruuvi, joka on abutmentin sisäisen geometrian mukainen. Tarvittaessa abutmenttiruuveja voi tilata lisää. Materiaali: titaaniseos 6Al-4V (luokka 5).

Katso ATLANTIS-abutmenttiruuvin kiristyssuositukset (pdf).

ATLANTIS-abutmentin asennusohjain

ATLANTIS-abutmentin asennusohjain tarjoaa tarkan ja luotettavan abutmentinATLANTIS AAIG_top com_guide_abutm asennuksen kaikille sementtikiinnitteisille abutmenteille. Se on tarkasti valmistettu, 3D-tulostettu ohjain, joka takaa ATLANTIS-abutmentin tarkan suunnan ja asennuksen yhdelle ja useammille sementoitaville abutmenteille kaikille keskeisissä implanttijärjestelmissä.

  • ATLANTIS-abutmentin skannaustietoja käytetään asennusohjaimen luomiseen, jotta muotoilu ja istuvuus olisivat täydelliset
  • Suunniteltu sopimaan tarkasti abutmentin reunaan, jotta pehmytkudoksen aiheuttamat ongelmat vältetään asennuksen aikana
  • Varustettu suunnatulla ruuvikanavalla, joka helpottaa ruuvireiän sijainnin löytämistä ja abutmenttiruuvin asentamista

Tarkastele ATLANTIS-abutmentin asennusohjainta (pdf)
 

Yksilöllisesti suunniteltujen ATLANTIS-abutmenttien ja vakioabutmenttien vertailu

 

Sementoitava ATLANTIS-abutmentti Sementoitava vakioabutmentti

Vasemmalla: yksilöllisesti suunniteltu ATLANTIS-abutmentti
Oikealla: vakioabutmentti.


ATLANTIS-abutmentit tarjoavat monia etuja vakioabutmentteihin verrattuna: 

  • Lopullisen rakenteen optimaalinen tuki ja retentio
  • Optimaalinen esiintuloprofiili takaa luonnollisen ja esteettisen lopputuloksen
  • Proteettinen olkapää voidaan sijoittaa ihanteelliselle tasolle, jolloin ylimääräisen sementin poistaminen on helppoa ja turvallista
  • Ei tarvitse muokata vastaanotolla
  • Valmistetaan uudenaikaisella jyrsintäprosessilla erinomaisen tarkkuuden ja laadun varmistamiseksi – joka kerta
  • Vakioabutmenttivarastoa ei tarvita ja sen hallintaan kuluva aika säästyy
  • Saatavilla kaikkiin yleisimpiin implanttijärjestelmiin halutuista bioyhteensopivista materiaaleista
ATLANTIS logo webb

ATLANTIS BioDesign Matrixin neljän keskeisen ominaisuuden yhdistelmä tukee pehmytkudoksen hyvinvointia ihanteellisen toimivuuden ja esteettisen tuloksen saavuttamiseksi.

 

Jos sinulla on hammaslaboratorio ja olet ATLANTIS-asiakas, tee tilauksesi kätevästi ATLANTIS WebOrder- nettitilausjärjestelmässämme.

 
ATLANTIS™ suunnitteluopas
 
Biocompatible materials in ATLANTIS abutments.
 

ATLANTIS™- yhteensopivuustaulukko.

 
049